nieuws

’15 procent omzetverhoging door rookverbod

Horeca

Ierse pubs lijken een oplossing te hebben gevonden om zo gastvriendelijk mogelijk om te gaan met het rookverbod. Gasten in horecabedrijven in Ierland kunnen buiten onder grote, verwarmde parasols hun sigaretje roken. Met vijftien procent omzetverhoging tot gevolg, meldt Pierre Nijkamp van parasolleverancier VN-PLU in Breda.

‘Ik was vorige week in Dublin en heb er met eigen ogen gezien dat grote parasols een hot item zijn in de omgang met het geldend rookverbod in de Ierse horeca’, stelt Nijkamp. De toegenomen vraag naar parasols met verwarming en verlichting wordt aangewakkerd door toenemende verscherpte controles op handhaving van het rookverbod in de Ierse cafés. Boetes kunnen daarbij oplopen tot zo’n € 3.000,-.

Nijkamp: ‘Al onze parasols die richting Ierland gaan, zijn voorzien van verwarming en verlichting. Het zijn veelal vierkante parasols, om zo het terras zoveel mogelijk te kunnen overkappen. Ze hebben zelfs gootjes om regenwater af te voeren. De omzetverhoging die wordt gerealiseerd, komt doordat cafégasten zich verplaatsen van cafés zonder terrasoverkapping naar cafés met terrasoverkapping.’

Reageer op dit artikel