nieuws

Fusie VWA en Arbeidsinspectie gewenst

Horeca

De Arbeidsinspectie, de Voedsel en Waren Autoriteit en alle andere overheidsinspecties moeten fuseren tot één inspectiedienst. Dat heeft Tweede-Kamerlid Aptroot maandag bepleit. De diensten zijn vooral de laatste tijd erg actief in de horeca.

De VVD’er zegt in dagblad De Telegraaf dat overbodige en tegenstrijdige regels daarmee automatisch verdwijnen. Volgens Aptroot worden bedrijven horendol van de verschillende inspectiediensten. De voorschriften die zij stellen, blijken in de praktijk vaak tegenstrijdig. Bij de fusie tot één inspectie is de dienst gedwongen alle regels beter op elkaar af te stemmen, zegt het Kamerlid.

De Belastingdienst moet buiten de fusie vallen, zegt Aptroot. Hij vindt wel dat de gemeenten, die veel vergunningen verlenen, moeten samenwerken met de nieuwe mega inspectie. Het is uiteindelijk de bedoeling dat bedrijven maar van één inspecteur bezoek krijgen.

Reageer op dit artikel