nieuws

Tv-koks maken koken razend populair

Horeca

Nederlanders kiezen er massaal voor om een kookcursus te volgen op kookscholen. De belangrijkste reden om dit te doen is om net zo goed te kunnen koken als de populaire tv-koks. Kookscholen kunnen de aanmeldingen van cursisten nauwelijks aan.

Veel Nederlanders willen erg graag een tweede Jamie Oliver, Rudolph van Veen, Joop Braakhekke of Gordon Ramsay worden. Dat zorgt ervoor dat de kookscholen in ons land de aanmeldingen van nieuwe cursisten niet of nauwelijks aankunnen. De afgelopen jaren schoten de kookstudio’s als paddestoelen uit de grond.

‘Het is een ongelooflijke hype. Toen ik in 1982 begon, was ik één van de eersten. Maar nu verrijst zo’n beetje op iedere hoek van de straat een kookstudio. Door alle televisieprogramma’s over koken zijn veel mensen razend enthousiast geworden’, aldus kookstudio-eigenaar Wouter Udo in De Telegraaf.

Edwin Wilderman, kookdocent op een middelbare school en in de avonduren docent van culinaire lessen voor consumenten, onderstreept de nieuwe trend. ‘Steeds meer mensen lijken koken als hobby te hebben. Ze willen graag op hoog niveau leren koken. De animo is zo groot, dat ik helaas nogal eens nee moet verkopen’, aldus Wilderman in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel