nieuws

Van der Valk zoekt vooral groei in Duitsland

Horeca

Van der Valk wil flink uitbreiden in Duitsland. De directie van het grootste horecaconcern van ons land ziet bij onze oosterburen enorme groeikansen. Om de groeiplannen te verwezenlijken trekt Van der Valk de komende jaren miljoenen uit.

Op dit moment heeft Van der Valk negen hotels in Duitsland. ‘Het zou mij niet verbazen als we over twee jaar elf hotels in Duitsland hebben’, aldus Cees Polman, een neef van Martin en Freek van der Valk, in Het Financieële Dagblad.

Van der Valk gaat de komende twee jaar ongeveer honderd miljoen euro uittrekken om te groeien. Het geld wordt niet alleen gebruikt voor expansie in Duitsland, ook bestaande en nieuwe zaken in ons land komen aan de beurt. Van der Valk wil bestaande horecabedrijven renoveren en nieuw bouwen in Ridderkerk, Nootdorp, Drachten, Duiven, Houten en Sassenheim.

Dit jaar investeerde Van der Valk in nieuwe zaken in Wolvega en Hamburg. Daarnaast werd het bedrijf in Volendam vernieuwd en breidde zaken in Eindhoven en Cuijk uit. Om de investeringen te bekostigen, vloeit 90 procent van de winst direct terug in het bedrijf. ‘Wij zijn geen grootverdieners. Een Van der Valk laat zijn geld in het bedrijf zitten’, aldus Freek van der Valk in Het Financieële Dagblad.

Van der Valk beschikt in ons land momenteel over 54 vestigingen exclusief zaken. Met het buitenland erbij telt Van der Valk 76 bedrijven. Het aantal hotelkamers in ons land bedraagt 6000. Van der Valk heeft 6500 mensen in dienst. Het bedrijf behaalt jaarlijks 460 miljoen euro omzet in ons land. Een kwart van de hotelkamers wordt geboekt via internet.

Eerder op Zibb.nl/horeca: Eigen credit-card voor Van der Valk

Reageer op dit artikel