nieuws

Bewakingscamera bewijst brandstichting McDonald’s

Horeca

Het volledig uitgebrande filiaal van McDonald’s in het Friese Goutum is toch aangestoken. Dat blijkt na het bestuderen van beelden van de bewakingscamera. Lange tijd was onduidelijk of de brand op 20 oktober was aangestoken.

Naar nu blijkt ontstond het vuur in de vuilcontainer achter de zaak. Op de beelden is te zien dat er iemand rond de zaak en de vuilcontainer rondstruinde. Kort daarna veranderde de horecazaak in een grote vlammenzee. De eetgelegenheid in Goutum, nabij Leeuwarden, brandde volledig uit.

Vijf dagen na de brandstichting in McDonald’s ging een vestiging van Febo in Leeuwarden in vlammen op. De politie gaat er vooralsnog niet van uit dat er sprake is van een horecapyromaan. Op beelden van camera’s van de Febo is te zien hoe een man in een bruine jas aan de toegangsdeur van de zaak zit te morrelen. Kort daarop brandde de zaak af.

Reageer op dit artikel