nieuws

Problemen met wildproducten

Horeca

Bereide wildproducten bevatten nogal eens niet wat de verpakking vermeldt. Uit een onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) bleek dat er in één op de vier monsters iets anders zat dan wat er op het etiket stond.

In zes monsters reepaté kon bijvoorbeeld geen spoortje ree worden aangetroffen, meldde de VWA. Andere patémonsters, variërend van eend, haas, fazant, hert tot everzwijn, klopten ook niet. Daarnaast zat in onderzochte gerechten als hazenpeper, hertengehakt, reehachee, wildgoulash en ook gevogelteproducten zoals kipsaté, een andere diersoort verwerkt.

Het onderzoek is in het vierde kwartaal van 2004 uitgevoerd bij de detail- en groothandel. In één geval is een boete uitgedeeld. In de andere gevallen volstonden de autoriteiten met een schriftelijke waarschuwing.

Reageer op dit artikel