nieuws

Burgemeester bekritiseert brandveiligheid horeca

Horeca

Het is te gek voor woorden dat horecaondernemers anno 2005 de zaken niet op orde hebben op het gebied van de brandveiligheid. Dat stelt burgemeester Helmer Koetje van de gemeente Twenterand.

Koetje uit zijn frustratie na een steekproefcontrole bij diverse horecazaken in de Overijsselse plaats Vriezenveen. ‘Kennelijk is de overheid nodig om ze te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid. Kijk, dat een brandblusser niet op tijd door de eigenaar is nagelopen, dat zagen we in 2003 en 2004 ook. Maar dat anno 2005 een vluchtweg is geblokkeerd, dat kan gewoon echt niet’, aldus Koetje in De Twentsche Courant/Tubantia.

De burgemeester wijst er wel op dat de onderzoekgegevens van de steekproef in perspectief moeten worden gezien. ‘Er zijn acht horecaondernemingen bezocht. Hiervan was bij vier zaken alles nagenoeg in orde. Het is dus een kwestie van is het glas halfvol of halfleeg’, aldus Koetje.

De burgemeester heeft als gevolg van de steekproef opdracht gegeven ook de andere horecazaken in zijn gemeente te controleren op brandveiligheid. Wanneer die controles plaatsvinden, is vooralsnog niet bekend.

Reageer op dit artikel