nieuws

Lekkerste ijs ter wereld komt uit Utrecht

Horeca

Carlo De Lorenzo, eigenaar van ijssalon Venezia in Utrecht, is de beste ijsmaker ter wereld. Tijdens het prestigieuze kampioenschap in het Italiaanse Longarone werd hij voor zijn vakmanschap bekroond met de ‘Coppa d’Oro’.

De deelnemers aan het ijsconcours werd gevraagd kokosijs te maken. En dat kon de Utrechter De Lorenzo het beste van allemaal. IJssalon Venezia bestaat sinds 1928 en is daarmee naar eigen zeggen de oudste ijssalon van Nederland. In dat jaar vestigde de vader van Carlo, Guido de Lorenzo, zich in Nederland.

De gedachten van de prijswinnaar gingen na het ontvangen van beker meteen uit naar zijn overleden vader. ‘Ik heb de prijs aan hem te danken, van hem heb ik het vak geleerd’, zegt Carlo de Lorenzo in het Algemeen Dagblad.

In 2006 staat hij 30 jaar in de salon aan de Utrechtse Voorstraat. De bokaal krijgt er een speciaal plekje. Er zal volgens De Lorenzo een extra bak kokosijs in de winkel liggen, al moet de liefhebbers nog wel even geduld hebben. In maart 2006 gaat Venezia weer open.

Reageer op dit artikel