nieuws

Straffen voor roofoverval fastfoodzaak

Horeca

Vijf mannen uit Haarlem zijn dinsdag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot straffen van drie tot negen jaar voor een reeks gewapende roofovervallen op onder andere een fastfoodzaak. Het Openbaar Ministerie (OM) had straffen van acht tot veertien jaar cel geeïst.

De rechtbank acht bewezen dat de mannen in de leeftijd van 18 tot 23 jaar zestien overvallen hebben gepleegd op banken, juweliers, gokhallen, een fastfoodrestaurant, een coffeeshop en een wedkantoor. De overvallen vonden plaats tussen begin januari en eind mei en brachten ongeveer 65.000 euro op.

De 18-jarige T.K. uit Haarlem wordt door het Openbaar Ministerie (OM) beschouwd als de leider van de organisatie. Hij was op het moment van de overvallen nog minderjarig. Tegen hem was ondanks zijn jeugdige leeftijd veertien jaar cel geëist. Maar de rechtbank acht niet bewezen dat K. alleen de leiding had bij de overvallen.

Reageer op dit artikel