nieuws

Dertien procent erbij in online horecavacatures

Horeca

Het aantal online vacatures in horeca en toerisme is tot en met augustus met 22 punten gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit is een stijging van dertien procent. De afgelopen twee maanden daalde het vacatureaanbod in de branche nog met drie punten.

Dertien procent erbij in online horecavacatures

Dit blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De index voor de gehele arbeidsmarkt staat nu op 92 punten, 1 puntje hoger dan een jaar geleden. Het online vacatureaanbod van alle branches samen daalde in augustus met 4 punten vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Plus voor Limburg

In de meeste provincies nam het vacatureaanbod de afgelopen 12 maanden toe, in Limburg (+12) steeg het aanbod het sterkt. In Zeeland (-9), Zuid-Holland (-5) en Utrecht (-3) daalde de vacatureindex. De overige provincies lieten ook een plus zien.

Monsterboard vindt het moeilijk om te bepalen welke kant het opgaat met de arbeidsmarkt omdat het vacatureaanbod in andere Europese landen achterblijft.

Reageer op dit artikel