nieuws

Nieuwe chef-kok voor Fris Haarlem

Horeca

Lex Gasseling van Fris in Haarlem heeft zijn souschef Jeroen de Zeeuw benoemd tot chef-kok van het restaurant. De Zeeuw volgt Frank Schipper op die gaat werken voor Horeca Advies & Organisatie in Zandvoort. Wie de nieuwe souschef wordt, is nog niet bekend.

Nieuwe chef-kok voor Fris Haarlem

Jeroen de Zeeuw werkt sinds juni 2010 voor Gasseling, naast restauranthouder ook voorzitter van Jeunes Restaurateurs d’Europe. Gasseling, zelf gastheer, weet nog niet wie de nieuwe souschef wordt. ‘We trekken geen nieuw persoon van buiten aan,’ zo laat hij weten aan Missethoreca.nl.

The Fat Duck

Jeroen de Zeeuw werkte voor zijn betrekking bij Fris onder meer bij Restaurant de Kas in Amsterdam, Lambermons in Haarlem en bij De Vrienden van Jacob, het restaurant van Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort.

Hij wist als stagiair ervaring op te doen bij het Britse driesterrenrestaurant The Fat Duck van Heston Blumenthal en in de keuken van Gordon Ramsay. Zijn benoeming tot chef-kok van Fris gaat met ingang van de volgende maand in.

Stap vooruit

‘Fris heeft de ambitie om met deze benoeming weer een stap vooruit te maken. Een hogere kwaliteit, maar wel voor dezelfde prijs,’ aldus Gasseling. ‘Het seizoen is voor ons de belangrijkste factor in de keuken. We kweken onze eigen kruiden zelf. We zijn bezig met groente. We gaan echt weer een stap vooruit maken.’

Reageer op dit artikel