nieuws

Aanval op boerderijfeesten

Horeca

De gemeente Hof van Twente gaat streng optreden tegen illegale boerderijfeesten. Dat heeft de burgemeester bekendgemaakt. Voor het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) is dit goed nieuws. De horecawaakhond voert al geruime tijd een strijd tegen dergelijke feesten.

Aanval op boerderijfeesten

Maandag heeft burgemeester Bijleveld een overeenkomst met de politie getekend, waarin een gezamenlijke aanpak is afgesproken. Het nieuwe beleid is erop gericht om standaard een dwangsom op te leggen als de gemeente of de politie het vermoeden heeft dat ergens zo’n groot feest is. De dwangsom kan oplopen tot 75.000 euro.

‘Steeds vaker worden er in boerderijen grote feesten georganiseerd waarbij meer dan vijftig mensen zijn. In dat geval is een feest aan vergunningen en voorschriften gebonden. Die voorschriften worden soms met voeten getreden’, aldus een woordvoerder van de gemeente Hof van Twente maandag.

De gemeente vreest dat de veiligheid tijdens de feesten niet kan worden gegarandeerd. De Hof van Twente is een plattelandsgemeente met relatief veel boerderijen. De woordvoerder denkt dat er jaarlijks ongeveer vijftien illegale boerderijfeesten worden gehouden.

Reageer op dit artikel