nieuws

Amstel Hotel blijft voorlopig dicht

Horeca

Het Amstel Hotel ontvangt vermoedelijk nog tot eind volgende week geen gasten. Ook het restaurant blijft voorlopig, waarschijnlijk tot dinsdag, gesloten. Dat liet een woordvoerster vrijdagmiddag weten. Het luxieuze hotel bracht donderdag aan het eind van de middag, nadat de legionellabacterie was aangetroffen, 49 gasten elders onder in de hoofdstad.

Amstel Hotel blijft voorlopig dicht

Momenteel neemt het hotel de nodige maatregelen om de besmetting zo spoedig mogelijk te verhelpen. Zo gaat er een chemische injectie door het watersysteem en komt er een filter voor het inkomende water, aldus de zegsvrouw. Over de ernst van de besmetting kon zij nog niets zeggen.

Het vijfsterrenhotel heeft verder een informatielijn geopend, waar verontruste gasten naartoe kunnen bellen voor vragen. Het nummer (020-5800888 of 0044-1384890090) blijft de komende dagen beschikbaar. De mensen die voor de komende dagen een reservering hadden, kunnen gebruik maken van andere hotels in Amsterdam.

Eerder verschenen berichten over dit voorval
Preventieve norm in Amstel Hotel overschreden (24-10-2004, 15.00 uur)
Gasten Amstel Hotel krijgen brief (22-10-2004, 10.30 uur)
Legionella drijft gasten uit Amstel Hotel (21-10-2004, 22.15 uur)

Reageer op dit artikel