nieuws

Borders trekt zich terug uit Europa

Horeca

LONDEN – De Amerikaanse keten van boekwinkels Borders zet zijn Europese winkels in de etalage. Het bedrijf beschikt onder de formules Borders en Books Inc. over een netwerk van winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Borders trekt zich terug uit Europa

Daarmee komt een voorlopig einde aan de expansie van Borders in Europa. Het bedrijf wil zich richten op de revitalisatie van de superstores op de thuismarkt in de Verenigde Staten. Ook de winkels in Australië en Nieuw-Zeeland zijn te koop gezet.

Borders is één van de grootste boekverkopers van de Verenigde Staten. De onderneming zegt dat de winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland qua resultaten steeds verder verbeteren en op die manier een goede aanvulling kunnen zijn voor andere detailhandelsbedrijven.