nieuws

Camera’s tonen discriminatie cafés

Horeca

De Arnhemse burgemeester Pauline Krikke wil zo snel mogelijk om de tafel met horecaondernemers van De Korenmarkt in de Gelderse stad. Dit naar aanleiding van een tv-reportage van Omroep Gelderland over discriminatie van allochtone jongens in diverse horecazaken op het populaire uitgaansplein.

Camera’s tonen discriminatie cafés

Dat zei Krikke woensdagavond op de regionale zender. In de reportage, opgenomen met verborgen camera’s, is te zien hoe een groep van vier allochtone jongens op een drukke zaterdagavond op De Korenmarkt structureel wordt geweigerd bij diverse cafés en discotheken. In een verklaring voor de camera aan een verslaggever vertelden de betrokken portiers dat er absoluut geen sprake is van discriminatie.

Krikke was zichtbaar verrast over de dubieuze werkwijze van de portiers. In een reactie kondigde ze aan dat het deurbeleid zo snel mogelijk moet worden aangepast. Ook De Vereniging Belangen Korenmarkt wil op korte termijn met de ondernemers, gemeente en politie om de tafel om nieuwe en vooral betere afspraken te maken over het deurbeleid.

Reageer op dit artikel