nieuws

Chileense wijn

Horeca

Het gaat om Caliterra, een gezamenlijk product van twee wijndynastieën, Robert Mondavi uit Californië en Eduardo Chadwick van Viña Errazuriz uit Chili.Robert Mondavi en Eduardo Chadwick selecteerden wijngaarden in de belangrijkste wijnregio’s in Chili, waarbij iedere variëteit een passende plek in de wijngaard kreeg. Zij noemden de wijn Caliterra, een naam die staat voor zowel […]

Chileense wijn

Het gaat om Caliterra, een gezamenlijk product van twee wijndynastieën, Robert Mondavi uit Californië en Eduardo Chadwick van Viña Errazuriz uit Chili.
Robert Mondavi en Eduardo Chadwick selecteerden wijngaarden in de belangrijkste wijnregio’s in Chili, waarbij iedere variëteit een passende plek in de wijngaard kreeg. Zij noemden de wijn Caliterra, een naam die staat voor zowel de kwaliteit als de oorsprong van de wijn: Calidad en Tierra. De druiven worden met de hand geplukt en gevinificeerd in de moderne winery La Arboleda, verscholen in de Colchagua Valley. Om de fruitigheid en de specifieke kenmerken van de druiven te behouden, wordt bij het overpompen van de wijn gebruikgemaakt van zwaartekracht.
Voor informatie: Great Grapes Wine, Soest. Tel. (035) 602 90 90.