nieuws

Chris Naylor opvolger Jalhaij bij Restaurant Vermeer

Horeca

De Brit Chris Naylor is de opvolger van Pascal Jalhaij bij toprestaurant Vermeer in Amsterdam. Dat bevestigde NH Hoteles, waaronder Vermeer valt, dinsdagavond aan Zibb.nl/horeca. Woensdag kwam NH met een officiële persmededeling. Christopher Robert Naylor (34) is afkomstig van Le Cirque, het restaurant bij het Fortis Theater in Scheveningen. Daar staat hij onder leiding van Robert Kranenborg.

Chris Naylor opvolger Jalhaij bij Restaurant Vermeer

Naylor maakt 6 september zijn debuut. Hij krijgt de dagelijkse leiding over de keuken van het restaurant Vermeer en de keuken van het aangrenzende restaurant Hudson’s, van het NH Barbizon Palace. Bovendien zal hij zich ook actief gaan bezighouden met de gastronomie in de 37 andere NH hotels in Nederland en België en in het restaurant d’Vijff Vlieghen in Amsterdam.

In navolging van het bericht op deze site meldt NH in een officiële persmededeling dat Naylor met zijn eigen stijl het succes van zijn voorganger voorzet. ‘Hij heeft zijn eigen kookkarakter en zal met zijn enthousiasme het succes van Pascal voortzetten’, aldus Caroline Receur van NH.

Naylor is momenteel chef-kok bij Le Cirque. Daarvoor werkte hij als sous-chef bij Vossius in Amsterdam en als junior sous-chef bij La Rive, het restaurant van het Amstel Hotel. Naylor stond bij zijn laatste drie restaurantwerkgevers onder leiding van Robert Kranenborg. Daarvoor werkte hij als sous-chef bij Hotel Grand in Amsterdam. Daar stond Naylor onder leiding van Albert Roux.

Naylor volgde zijn kookopleiding op Weaverham High School, Cheshire, England. Gevolgd door een opleiding aan Mid Cheshire College of Further Education, eveneens in England. Met de komst van Naylor stijgt de kans dat Jalhaij binnenkort uitsluitsel geeft over zijn culinaire toekomst. Jalhaij is tot 21 augustus op vakantie en niet voor commentaar bereikbaar.

Met de overgang van Naylon komt er een eind aan een jarenlange samenwerking met topkok Robert Kranenborg. ‘En ja, dat is best vervelend’, laat Kranenborg weten. ‘Maar ik ben ontzettend trots op hem en heb er alles aan gedaan om hem deze kans te geven. Zo doen we dat in ons vak. Zo hoort het ook. Chris is een jongen met karakter die zo’n functie prima aankan.’

Over de opvolging van Naylon hoeft Kranenborg zich geen zorgen te maken. Kranenborg: ‘Die komt uit eigen kweek. Luc Koster (28 jaar, red.) neemt de taak van Chris over. Die jongen ken ik al uit mijn Amsteltijd en dus ook al heel lang.’

Reageer op dit artikel