nieuws

Doden bij brand bungalowpark

Horeca

Door een brand op bungalowpark Grootslag in Andijk zijn zondagochtend vroeg twee doden gevallen. Dit heeft de politie laten weten. De slachtoffers zijn vermoedelijk twee Polen, aldus burgemeester Astrid Streumer van Andijk.

Doden bij brand bungalowpark

Een derde persoon moest met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis. Van deze persoon is al wel bekend dat het om iemand uit Polen gaat.

De brand werd even voor vijf uur ontdekt in een huis op het bungalowpark Grootslag aan de Proefpolder in Andijk. Het pand werd geheel verwoest. Twee aangrenzende huizen raakten beschadigd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Recreatieve functie

Volgens burgemeester Streumer wonen naar schatting zeshonderd Oost-Europeanen op het bungalowpark. Andijk wil hier een einde aan maken, hoewel dat niets te maken heeft met de brand en de veiligheid in het park.

‘Van de oudere huisjes in het park stonden wij voorheen toe dat die in het seizoen werden verhuurd aan buitenlandse arbeiders. Maar sinds vorig jaar heeft dit een enorme toevlucht genomen. Wij willen dat het park weer de recreatieve functie terugkrijgt en gaan handhaven hierop.’

Reageer op dit artikel