nieuws

Horeca maakt bos aantrekkelijk

Horeca

De aanwezigheid van horeca kan bos aantrekkelijk maken voor het grote publiek. Dit is gebleken uit onderzoek in de Stiphoutse bossen, die waarschijnlijk zullen worden verrijkt met een horecagelegenheid.

Horeca maakt bos aantrekkelijk

Het onderzoek heeft uitgewezen dat een ‘horecapunt met kleine kaart’ er zeker niet zou misstaan. In een reconstructieplan is voorgesteld om in de Stiphoutse bossen een zogenoemde recreatieve poort te beginnen. Deze bestaat uit parkeerplaats, informatiepunt en een startpunt voor wandelroutes.

In Stiphout is tijdens een klankbordbijeenkomst terughoudend gereageerd op de plannen. Commissie en instanties gaan zich hierover buigen. Daarna wordt een advies uitgebracht aan de Helmondse gemeenteraad.

Reageer op dit artikel