nieuws

Horecafilm kanshebber filmfestival

Horeca

De Nederlandse film Het Schnitzelparadijs is geselecteerd voor het jeugdprogramma van het Filmfestival van Berlijn. Dat heeft producent Lemming Film maandag bekendgemaakt. De film dingt mee naar de Glazen Beer, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste jeugdfilm van het festival.

Horecafilm kanshebber filmfestival

Het is de tweede Nederlandse film die dit jaar is uitverkoren voor het jeugdprogramma van Berlijn. Ook Het Paard van Sinterklaas dingt meer naar een Glazen Beer.

Het Schnitzelparadijs is een multiculturele komedie over de relatie tussen een Marokkaanse bordenwasser en het welvarende Nederlandse nichtje van de eigenaresse van het restaurant waar hij werkt. De productie trok meer dan 365.000 bezoekers en was daarmee afgelopen jaar één van de best bezochte Nederlandse bioscoopfilms.

Reageer op dit artikel