IJsconcept

IJsconcept

Cornetto Soft is een innovatie van Unilever IJs. Het 'tapijsje' is ontwikkeld in Spanje. Vorig jaar is het daar uitgebreid op de markt getest en dit voorjaar kwam het ijs in Nederland beschikbaar. OubliehoortjeVolgens Pieter Verhulst van IgloMora heeft het nieuwe ijs dezelfde uitstraling als een versgetapt softijsje. IgloMora biedt ondernemers een compleet pakket aan.

Cornetto Soft is een innovatie van Unilever IJs. Het ‘tapijsje’ is ontwikkeld in Spanje. Vorig jaar is het daar uitgebreid op de markt getest en dit voorjaar kwam het ijs in Nederland beschikbaar.

Oubliehoortje
Volgens Pieter Verhulst van IgloMora heeft het nieuwe ijs dezelfde uitstraling als een versgetapt softijsje. IgloMora biedt ondernemers een compleet pakket aan. Dit bestaat uit een vriezer die op slechts min tien graden vriest om het ijs zacht genoeg te houden. Aan deze diepvries zit een dispenser gebouwd, waarmee je het ijs tapt. Het geheel beslaat 1 m2 en wordt geleverd als een soort ijskar, compleet met luifeltje. Er is ook een kleinere uitvoering om achter een counter te plaatsen.
Hygiëne gegarandeerd
Bij een geadviseerde verkoopprijs van ƒ2,75 ligt de marge volgens Verhulst rond een gulden. 'Als een ondernemer minder dan 14.000 ijsjes per jaar verkoopt, is dit concept rendabeler dan een softijsmachine. Het is een echte innovatie; het is niet onze bedoeling om de softijsmarkt hiermee onderuit te halen.'
Cornetto Soft is volgens de HACCP-normen ontwikkeld. Dankzij de patronen is de hygiëne gegarandeerd. Schoonmaken van de apparatuur is nauwelijks nodig, want het ijs is immers voorverpakt. Verlies van ijs, bijvoorbeeld door het achterblijven van resten in de verpakking, is niet aan de orde.
Het nieuwe ijs is voorlopig in vier smaken leverbaar: Queen Vanilla, Strawberry Passion, Choc&Chip Vanilla en Nut Emotions. De twee laatstgenoemde smaken bevatten stukjes chocolade en nootjes.

Wie een demonstratie op locatie wenst, kan het speciale infonummer van Cornetto Soft bellen. Tel. (073) 683 51 38.