nieuws

Kaboel heeft nieuw tophotel na Taliban-regime

Horeca

De Afghaanse hoofdstad Kaboel heeft na de val van het Taliban-regime voor het eerst een vijfsterrenhotel geopend. Het gaat hierbij om het Serena Hotel, dat deel uitmaakt van een hausse van nieuwbouwprojecten sinds de Taliban is verdreven.

Kaboel heeft nieuw tophotel na Taliban-regime

Dat meldt Trouw. De eigenaar van het nieuwe uiterst luxe hotel is Aga Khan, geestelijk leider van twintig miljoen islamitische moslims in het Aziatische land. Khan heeft het hotel laten bouwen voor onder andere bezoekende diplomaten en zakenlui.

Het hotel werd geopend door president Karzai en wordt gezien als mijlpaal voor de wederopbouw van het door oorlog verwoeste land. Een kamer in het Serena hotel kost 200 tot 1000 euro per nacht. Het hotel is niet weggelegd voor de Afghanen zelf. De gemiddelde inwoner van Kaboel moet voor de goedkoopste kamer pakweg een jaar lang werken.

Reageer op dit artikel