nieuws

Leerlingen kiezen lunch voor Week van de Vleeswaren

Horeca

Samen met slagersdochter – en nu vooral bekend als presentatrice – Nicolette van Dam kozen basisschoolleerlingen hun favoriete lunchrecepten met vleeswaren. Deze worden gebundeld in een boekje, dat wordt uitgegeven tijdens de Week van de Vleeswaren.

Leerlingen kiezen lunch voor Week van de Vleeswaren

Die speciale week start op 24 september en eindigt op een week later, op zaterdag 1 oktober.

Variatie

De Week van de Vleeswaren wordt voor de tweede keer gehouden, onder het motto: ‘Een wereld van variatie’. Met de lunch als centraal eetmoment wil de sector nieuwe recepten presenteren voor jong en oud. ‘Vleeswaren zijn lekker, ambachtelijk vervaardigd en bevatten belangrijke bouwstoffen, die uitstekend passen binnen een verantwoord voedingspatroon.’

Slagersdochter

Dat Nicolette van Dam bij de actie betrokken is, is dus niet vreemd. Ze is immers dochter van een slager. ‘In onze slagerij ben ik opgegroeid met talloze soorten heerlijke vleeswaren. De bouwstoffen daarin zijn goed voor opgroeiende kinderen.’

Lunchrecepten

‘Daarom’, vervolgt Van Dam, ‘zijn we ook met kinderen aan de slag gegaan om de lekkerste lunchrecepten met vleeswaren te kiezen. Zo kan ieder kind tussen de middag genieten van een lekkere en voedzame lunch.’

Smeerworst en appeltjes

De hoogste score gaf de kinderjury in Wezep uiteindelijk aan een croissant met smeerworst en appeltjes. Deze toch niet alledaagse lekkernij werd op de voet gevolgd door een dubbelbelegde pizzatosti met salami. Deze recepten worden, samen met de andere kinderfavorieten, opgenomen in het receptenboekje. Dat wordt via prijsvragen en acties tijdens de Week van de Vleeswaren voor het publiek beschikbaar.

Alle recepten en meer informatie: www.weekvandevleeswaren.nl.

Reageer op dit artikel