nieuws

Livar-varkensvlees daalt sterk in prijs

Horeca

Het Livar-varkensvlees wordt een flink stuk goedkoper. Het exclusieve varkensvlees daalt 30 procent in prijs. Voor toprestaurants betekent de spectaculaire prijsdaling kansen om betere winstmarges te behalen.

Livar-varkensvlees daalt sterk in prijs

De prijsverlaging is aangekondigd op de website van de initiatiefnemers van het luxe Limburgse varkensvlees. Hoeveel de nieuwe kiloprijs is, wil Livar desgevraagd niet melden. ‘We hebben afgesproken met onze klanten, ruim honderd koks uit de Lekker, dat we niet communiceren over de prijs’, aldus Hans Korsten van de varkensorganisatie. Op de website laat Livar weten er op te rekenen dat restauranthouders de prijsverlaging ook doorvoeren in de prijs voor gasten.

Livar staat voor Limburgse varkens en wordt gekenmerkt door een zeer goede kwaliteit. Veel toprestaurants in Limburg en Brabant gebruiken Livar-varkensvlees in hun gerechten. Het vlees wordt geproduceerd door een onderneming van vijf varkensboeren, die de kwaliteit van het Limburgse varkensvlees willen verhogen. Eén van de kenmerken om de kwaliteit een injectie te geven is door de dieren te voeren met uitsluitend Limburgs graan. Uit de Livar stal komen diverse producten zoals Livar kookham en gerookt ontbijtspek.