nieuws

Maxeda-overname is terugverdiend

Horeca

AMSTERDAM – De beleggers die 2,5 jaar geleden VendexKBB hebben gekocht, hebben hun investering intussen meer dan volledig terugverdiend. Door de verkopen van aandelen kan de opbrengst de komende periode nog veel verder worden opgevoerd.

Maxeda-overname is terugverdiend

Dat meldt NRC Handelsblad. De investeerders Permira, Alpinvest, Cinven en KKR betaalden 1,6 miljard euro voor het moederbedrijf van Bijenkorf, Hema en V&D. De investering werd terugverdiend onder meer met de verkoop van winkelketens en het afstoten van vastgoed.

Financieel-directeur Ronald van der Mark prees de rol van de private quity fondsen bij het weer tot leven brengen van het tot Maxeda omgedoopte concern. ‘Het geeft meerpt focus en ambitie. Er kunnen snel beslissingen worden genomen op basis van rationele en niet op politieke gronden. Er wordt gekeken naar waarde en niet naar hobby’s.’ Hij zei dit afgelopen week op een congres.

Reageer op dit artikel