nieuws

Meeste faillissementen in 2011 in horeca

Horeca

Van alle sectoren is de horeca in het afgelopen jaar qua faillissementen het hardst getroffen. In de horeca gingen 22 procent meer bedrijven over de kop ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek naar faillissementen in het Nederlandse bedrijfsleven door Dun & Bradstreet.

Meeste faillissementen in 2011 in horeca

‘In de horeca starten relatief veel nieuwe bedrijven, maar zij zijn ook gevoelig voor de crisis. Op horeca-uitgaven wordt snel bezuinigd als het wat minder gaat. In het eerste kwartaal van 2012 zullen we zien of de sector weer wat opkrabbelt door een goede decembermaand’, zo laat directeur Jan Willen de Vries van Dun & Bradstreet weten.

De transportsector deed het juist relatief goed afgelopen jaar. Hier waren 11 procent minder faillissementen dan in 2010. Het totaalaantal faillissementen over alle sectoren kwam afgelopen jaar uit op 6.866. Dat is 2 procent minder dan het jaar daarvoor.

Reageer op dit artikel