nieuws

Nederland helpt Carpetright vooruit

Horeca

LONDEN – De van oorsprong Britse keten van tapijtwinkels Carpetright boekt goede resultaten in Nederland en Polen. Daarmee kunnen matige verkopen op de thuismarkt worden gecompenseerd.

Nederland helpt Carpetright vooruit

Dat blijkt uit door het bedrijf deze week naar buiten gebrachte cijfers. Over het afgelopen jaar stegen de verkopen met 4,4 procent, maar dat kwam vooral door de opening van nieuwe vestigingen. De autonome omzet daalde met 2,2 procent.

Voor de winkels op het continent zien de cijfers er een stuk gunstiger uit, met een omzetstijging in de tweede helft van het jaar met 10,8 procent en een autonome omzetgroei van 4,2 procent.

Teleurgesteld
Topman Lord Harris of Peckham toonde zich teleurgesteld. ‘Ik ben niet tevreden over onze prestaties sinds de verhoging van de rente in januari, maar ik heb er vertrouwen in dat wij marktaandeel blijven winnen. We blijven winkels openen waar nodig en snijden in de kosten waar het kan.’ Carpetright heeft ruim zeshonderd winkels.

Reageer op dit artikel