nieuws

Recordaantal horecabedrijven failliet in 2011

Horeca

De horeca krijgt dit jaar een recordaantal faillissementen te verduren. Tot en met november moesten al ruim vijfhonderd restaurants, cafés en hotels dicht, schrijft het Nederlands Dagblad.

Recordaantal horecabedrijven failliet in 2011

‘Terwijl het hoogtepunt van de faillissementsgolf in het bedrijfsleven en detailhandel al lang achter ons ligt, blijft het aantal faillissementen in de horeca stijgen’, zegt een woordvoerder van faillissementsdossier.nl in de krant.

Vorig jaar gingen nog 443 zaken op de fles. In het jaar daarvoor stokte het aantal op 334.

Ondernemers houden het meestal twee tot drie jaar vol, voordat de rode cijfers hen de das om doen. Volgens een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland komt dat omdat zij zo lang mogelijk willen teren op hun vermogen. ‘Hun kapitaal zit vaak in het pand. Als zij stoppen, is de zaak meestal onverkoopbaar en hebben ze niks. Want er staan al zoveel horecazaken te koop.’

Volgens horecamakelaars staan er momenteel zo’n 2.500 bedrijven te koop. Dat is vijf tot tien procent meer dan vorig jaar. Naar verwachting zal dit aantal in de komende maanden oplopen.

Reageer op dit artikel