nieuws

Restaurants Eerste Kerstdag bomvol

Horeca

Restaurants moeten rekening houden met een enorme toeloop aan gasten op Eerste Kerstdag. Het restaurantbezoek op zondag 25 december stijgt met maar liefst 75 procent ten opzichte van vorig jaar.

Restaurants Eerste Kerstdag bomvol

Dat blijkt uit het Kerstonderzoek van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), waarvan de onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd. Volgens het CBL stijgt het restaurantbezoek op eerste kerstdag explosief van 4 naar 7 procent. Dit betekent dat bijna een half miljoen van de huishoudens het kerstdiner nuttigt in een restaurant.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders op eerste kerstdag veelal kiezen voor vlees. Tweede Kerstdag is wild erg in trek. Ook blijkt dat het kerstdiner vooral lekker en feestelijk moet zijn. Het gezondheidsaspect speelt dan een beduidend minder grote rol. Ook geld speelt een mindere rol. De helft van de Nederlandse huishoudens is van plan extra uit te geven voor de feestmaaltijden.