nieuws

Theehuizen moeten van Chinese Muur verdwijnen

Horeca

Uitbaters van theehuizen, winkeltjes en stalletjes op de Chinese Muur moeten hun klanten elders gaan zoeken. De beroemdste Chinese attractie moet zijn oorspronkelijke uiterlijk terugkrijgen, meldde de South China Morning Post zondag. De theehuizen en fotowinkeltjes die op de Muur zijn gevestigd, geven de historische trekpleister een ‘te commercieel’ uiterlijk, vinden de Chinese autoriteiten. Bovendien veroorzaken de klanten lawaai, viezigheid en beschadigen ze de muur.

Theehuizen moeten van Chinese Muur verdwijnen

De 6200 kilometer lange Chinese muur werd vijfhonderd jaar geleden gebouwd tijdens de Ming-dynastie. Vooral het gedeelte dat 80 kilometer ten noorden van Peking ligt, wordt jaarlijks door een groot aantal toeristen bezocht.

Zie ook:

» Speciaal Theedossier…

Reageer op dit artikel