nieuws

Trainingshotel Ikea in gevaar

Horeca

De komst van een groot trainingshotel van Ikea naast de nieuwe vestiging van de woonbeursgigant in Delft is uiterst onzeker. Uit een uitgelekte memo van een wethouder aan de raad van de gemeente Delft blijkt dat er een groot probleem is ontstaan.

Trainingshotel Ikea in gevaar

Het probleem spits zich toe op de recente verscherping van de Europese normen voor luchtkwaliteit. De geplande locatie, het gebied Delftse Poort Zuid naast de A13, is een milieugevoelige bestemming. ‘Vooralsnog is het daarom niet duidelijk of die bestemming in het vast te stellen bestemmingsplan gehandhaafd kan worden op de huidige locatie’, aldus wethouder Grashoff in het AD.

Het hotel nabij de nieuwe Ikea-zaak is bedoeld voor het onderbrengen van personeel van Ikea. Het personeel wordt in het internationale trainingscentrum van Ikea in Delft opgeleid. Delft ontvangt jaarlijks duizend medewerkers van de woonbeursreus uit de hele wereld om trainingen te volgen.

Een woordvoerster van Ikea voegt aan de kwestie toe dat de plannen voor het hotel nog in de kinderschoenen staan. Er zijn nog niets eens bouwtekeningen. Het hotelplan heeft al wel groen licht gekregen van de Provinciale Planologische Commissie.