nieuws

Vakbond stelt Servex ultimatum

Horeca

De FNV Horecabond wil voor 12 december aan de onderhandelingstafel bij Servex plaatsnemen om te praten over een nieuwe bedrijfs-cao. Voldoet formulemaker Servex niet aan het ultimatum, dan sluit de vakbond acties niet uit.

Vakbond stelt Servex ultimatum

Dat laat FNV weten. De vakbond vindt dat de huidige horeca-cao, die afgelopen zomer tot stand kwam na een akkoord tussen KHN en De Unie, onfatsoenlijk is. De bond vindt dat horecamedewerkers er op veel punten zwaar op achteruit gaan. De directie van Servex praat alleen met haar eigen Ondernemingsraad over aanvullende afspraken op de bestaande cao. FNV vindt dit onacceptabel en laat in een persbericht weten graag aan te schuiven aan de onderhandelingstafel.

De vakbond zegt bijna driehonderd leden te hebben onder het personeel van Servex, initiatiefnemer van diverse horecaformules als Smullers, Swirl’s en C’est du pain. Volgens FNV heeft de directie van Servex de vakbond herhaaldelijk te kennen gegeven niet welkom te zijn.

FNV heeft samen met CNV de nieuwe horeca-cao verworpen. De vakbonden kunnen zich niet vinden in de arbeidsovereenkomst zoals gesloten tussen KHN en De Unie. FNV kondigde direct na het cao-akkoord acties aan. De vakbond wil nu per bedrijf afspraken maken om zo de cao te omzeilen.

Reageer op dit artikel