nieuws

Veelzijdig frituren

Horeca

Dat je creatief kunt zijn als je kookt uit de frituur lieten veertien deelnemers afgelopen week zien bij Hanos in Zwolle. Niet alleen basilicumblaadjes maar ook visballetjes, filodeeg en allerhande variaties op appel in een deegjasje gingen in de friteuse. Opdracht was het bereiden van een voorgerecht met vis en een nagerecht met appel, beide met een gefrituurd element.

Veelzijdig frituren

Winnaar Martijn Jansen van restaurant Kasteel Ooijen in Broekhuizenvorst blonk uit in het hanteren van verschillende frituurmethoden. Hij maakte een gefrituurde scampi in Japans broodkruim en een gefrituurd scharrelei met daarop een filodeegkoekje met verschillende kruiden. Zijn dessert bevatte appelchips, gefrituurde appel in kataifideeg en een appelloempia.

Winnaar Martijn Jansen van restaurant Kasteel Ooijen in Broekhuizenvorst blonk uit in het hanteren van verschillende frituurmethoden. Hij maakte een gefrituurde scampi in Japans broodkruim en een gefrituurd scharrelei met daarop een filodeegkoekje met verschillende kruiden. Zijn dessert bevatte appelchips, gefrituurde appel in kataifideeg en een appelloempia.

Reageer op dit artikel