nieuws

Verhuisbier’ van Grolsch regionaal verkrijgbaar in februari

Horeca

Noaber. Dat is de naam van het nieuwe bier van Grolsch. Vanaf 16 februari is dit nieuwe bierproduct verkrijgbaar in het oosten van het land. Alleen horecaondernemers uit Oost-Nederland mogen Noaber schenken.

Verhuisbier’ van Grolsch regionaal verkrijgbaar in februari

Want Noaber is gebrouwen op basis van een Oost-Nederlandse traditie: het Noaberschap. Bij deze traditie helpen oude en nieuwe buren elkaar bij een verhuizing. Vandaar dat het verhuisbier alleen verkrijgbaar is het oosten van het land. Grolsch brengt het bier uit vanwege de verhuizing naar een nieuwe brouwerij ten zuiden van Enschede. De oude bedrijven in Groenlo en Enschede-Noord gaan dicht.

Het nieuwe bier is volgens een persschrijven een karaktervol amberkleurig speciaalbier van hoge gisting met 6,9 procent alcohol. Voor de horeca vult Grolsch fusten met Noaber af van dertig liter per fust.