nieuws

Vier partijen vechten om Hema-keten

Horeca

AMSTERDAM – Vier private investeringsgroepen hebben een bod uitgebracht op Hema. Daarbij zijn onder meer Jaap Blokker, Roland Kahn en Paul Schouwenaar (Zeeman) betrokken.

Vier partijen vechten om Hema-keten

Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van bronnen binnen de financiële wereld. Geen van de betrokken partijen wil reageren op de informatie. Volgens de krant hebben de fondsen Gilde, 3i, Charterhouse en Lion Capital geboden op Hema. Deze partijen krijgen inzicht in de boeken van de Maxeda-dochter, waarna meer duidelijkheid moet ontstaan. De verkoop van Hema moet voor juli zijn afgerond.

Het Nederlandse Gilde trekt bij het bod samen op met Jaap Blokker van het gelijknamige concern, die met Breedinvest over een eigen beleggingsvehikel beschikt. Ook Paul Schouwenaar zou bij dit bod betrokken zijn. Gilde is onder meer eigenaar van de bakkersformule Bakker Bart. Alle andere bieders zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk.

Roland Kahn
De ambitieuze Nederlandse retailtopper Roland Kahn zou zijn medewerking hebben toegezegd aan een bod van de Britse investeerder 3i. De andere twee kandidaten hebben voor zover bekend helemaal geen Nederlandse invloed. Hema moet Maxeda ongeveer 1 miljard euro opleveren.

Hema maakt nu nog deel uit van het voormalige VendexKBB. Met een omzet van 1,3 miljard euro en een gezonde kasstroom geldt Hema als één van de kroonjuwelen in het formulehuis Maxeda. Dat is eigendom van een consortium onder leiding van belegger KKR. Een koper van Hema moet de strategie van het warenhuis onderschrijven en het belang van klanten en personeel in de gaten houden.

Reageer op dit artikel