nieuws

Uitslag poll: ‘Pinnen blijft achter vanwege zwart geld

Horeca

Pinnen in de horeca blijft achter om zwart geld in stand te houden. Iets meer dan 60 procent van de ondernemers reageerde afgelopen week bevestigend op deze stelling. In totaal werd 199 keer gestemd.

Uitslag poll: ‘Pinnen blijft achter vanwege zwart geld

Maandag 17 juni presenteerde de stichting Bevorderen Efficiënt Betalen de resultaten van een onderzoek over pinnen, uitgevoerd door Panteia/EIM.

Pinautomaten

Daaruit bleek dat het aantal pinautomaten in de horeca weliswaar toeneemt, maar dat het anno 2013 bij bijna 30 procent van de horecabedrijven nog niet mogelijk is om elektronisch te betalen.

Het zette de redactie van Misset Horeca aan tot de stelling ‘Pinnen in de horeca blijft achter om zwart geld in stand te houden’. In totaal brachten 199 ondernemers hun stem uit op de poll die draaide op de homepage van de website.

Iets meer dan 60 procent (121 stemmen, 60,8 procent) antwoordde met ja. Het resterende percentage (78 stemmen, 39,2 procent) koos voor de optie nee.

Alcoholleeftijd

Op de homepage draait inmiddels een nieuwe poll. Ondernemers kunnen reageren op de stelling ‘Verhoging van de alcoholleeftijd heeft de Nederlandse jeugd hard nodig’.

Reageer op dit artikel