nieuws

Geringe winstgroei bij PepsiCo

Horeca

PepsiCo heeft de winst in het derde kwartaal mondjesmaat opgevoerd. De nettowinst steeg met 0,6 procent van 1,9 miljard een jaar geleden tot 1,91 miljard dollar, ofwel 1,23 dollar per aandeel. De omzet nam met 1,5 procent toe tot 16,9 miljard dollar.

Geringe winstgroei bij PepsiCo

De fabrikant van frisdrank en snacks heeft de resultaten woensdag 16 oktober naar buiten bracht. De nettowinst steeg met 0,6 procent van 1,9 miljard een jaar geleden tot 1,91 miljard dollar, ofwel 1,23 dollar per aandeel.

Omzet

De omzet nam met 1,5 procent toe tot 16,9 miljard dollar. Analisten rekenden in doorsnee op 1,17 dollar per aandeel en een omzet van 17 miljard dollar.

Bestuursvoorzitter Indra Nooyi van Pepsi zei tevreden te zijn over de winstgroei die behaald is ondanks sterke economische schommelingen in veel landen.

Merken en producten

‘Wij zijn in staat goed te gedijen onder die omstandigheden’, aldus de topvrouw. Dat is volgens haar te danken aan de kracht van de merken en producten van PepsiCo en aan een goede geografische spreiding.

Investeerders

Nooyi heeft het al een tijdje aan de stok met investeerder Nelson Peltz. Die wil dat het bedrijf koekjesfabrikant Mondelez International overneemt en zichzelf daarna splitst in een drank- en een snacktak.

Peltz heeft belangen van 0,8 procent in PepsiCo en 2,3 procent in Mondelez.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel