nieuws

KHN trekt stekker uit BEM!

Horeca

Bureau Eerlijke Mededinging (BEM!) wordt opgeheven. Eind dit jaar gaat de stekker uit de horecawaakhond. De belangrijkste reden voor de opheffing is het wegvallen van de financiering door het Bedrijfschap Horeca.

KHN trekt stekker uit BEM!

De opheffing van BEM! is bekendgemaakt tijdens de vergadering van de Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vorige week. De taken van BEM! worden overgenomen door KHN Juridisch Advies.

Naast het wegvallen van financiële ondersteuning vanuit het Bedrijschap Horeca is ook het aantal aanvragen door de invoering van de nieuwe Drank- en Horecawet drastisch gedaald, meldt KHN op haar site.

De advisering omtrent paracommercie kan volgens KHN straks eenvoudig worden geïntegreerd in de normale adviespraktijk. Juridische werkzaamheden inclusief procederen gebeurt dan tegen het gebruikelijke ledentarief.

Het in 2000 opgerichte BEM! was jarenlang de horecawaakhond tegen paracommercie. Met name zuipketen en schuurfeesten op het platteland vormen een speerpunt. Ook voerde BEM! strijd tegen gesubsidieerde dorpshuizen en sportkantines. In november 2010 stapte oprichter Arjan Hogervorst op als directeur van BEM!

Reageer op dit artikel