nieuws

Lastig eerste kwartaal voor Pernod Ricard

Horeca

De Franse drankenfirma Pernod Ricard heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet behaald van €2 miljard. Exclusief de effecten van valutaschommelingen en overnames komt dat neer op een afname van 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lastig eerste kwartaal voor Pernod Ricard

De nieuwe cijfers van Pernod Ricard, producent van sterke dranken als wodka (Absolut) en cognac (Martell), zijn donderdag 24 oktober bekendgemaakt. Wanneer wisselkoerseffecten wel worden meegewogen, komt de omzetdaling zelfs uit op 9 procent.

Net als veel andere Europese bedrijven die veel exporteren, heeft Pernod Ricard last van de sterke euro ten opzichte van andere valuta’s, met name in opkomende economieën.

Economische groei

Bovendien is de economische groei in veel groeimarkten afgezwakt. Vooral in China gingen de zaken beduidend moeizamer dan vorig jaar.

Ondanks de tegenwind in het eerste kwartaal ziet topman Pierre Pringuet voor het gehele boekjaar ruimte voor een toename van de winst met 4 tot 5 procent. ‘Wij houden vertrouwen in de diversiteit van ons aanbod en de kracht van ons distributienetwerk’, zei hij.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel