nieuws

Gesprekken nieuwe horeca-cao zonder resultaat

Horeca

FNV Horeca meldt dat tijdens gesprekken tussen de vakbonden en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over een nieuwe horeca-cao de standpunten nog ver uit elkaar liggen. Koopkracht blijft volgens FNV het grootste knelpunt in de onderhandelingen.

Gesprekken nieuwe horeca-cao zonder resultaat

Werknemers hebben aangegeven dat ze niet opnieuw koopkracht willen verliezen, zo laat FNV weten. De vakbond is sinds november in gesprek met KHN over een nieuwe cao.

Milen van Boldrik, sectorbestuurder FNV Horeca, hierover: ‘De afgelopen 10 jaar hebben horecawerknemers op alle fronten ingeleverd, de lonen stegen stukken minder dan inflatie en de flexibiliteit voor werkgevers is maximaal, ten nadele van de werkzekerheid voor werknemers’.

Van Boldrik vervolgt: ‘Het wordt tijd dat horecawerknemers meer vastigheid krijgen zodat zij niet elke maand moeten afwachten of ze hun huur nog kunnen betalen. De redelijke opstelling van werknemers van de afgelopen jaren wordt niet beloond, maar de rek is er uit bij horecawerknemers. Het wordt tijd dat zij wat terugkrijgen voor hun inzet’.

De huidige cao horeca loopt 31 december 2013 af. Als er dan nog geen nieuwe cao is afgesloten, dan wordt de huidige cao verlengd tot en met 31 maart 2014.

Reageer op dit artikel