nieuws

Hogere winst voor PepsiCo

Horeca

Frisdrank- en snackfabrikant PepsiCo heeft in het derde kwartaal de winst zien toenemen, geholpen door kostenbesparingen en prijsverhogingen. Ook de omzet was hoger in vergelijking met een jaar eerder.

Hogere winst voor PepsiCo

Dat maakte het Amerikaanse concern dat onder meer bekend is van Pepsi Cola, Lays-chips en Quaker Oats, donderdag bekend.

PepsiCo zag de winst met 5 procent stijgen tot 2 miljard dollar (bijna 1,6 miljard euro). Een jaar eerder was dit nog 1,9 miljard dollar. De omzet van het concern steeg in het derde kwartaal naar 17,2 miljard dollar. De resultaten overtroffen de gemiddelde verwachting van analisten.

Het bedrijf verhoogde de winstverwachting voor het hele jaar. PepsiCo verwacht nu een groei van de winst per aandeel met 9 procent, terwijl eerder op 8 procent werd gerekend.

Bestuursvoorzitter Indra Nooyi van PepsiCo meldde verder dat een splitsing van het bedrijf niet aan de orde is. Volgens haar zijn beleggers gebaat bij de huidige structuur van het bedrijf. PepsiCo vocht de afgelopen maanden nog een strijd uit met activistisch belegger Nelson Peltz, die het bedrijf wil splitsen in een frisdrank- en een snackproducent.

Analisten spraken hun vertrouwen uit in de huidige aanpak, gesteund door ‘bemoedigende resultaten’ bij de frisdranktak en de ‘solide prestaties’ bij de divisie snacks.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel