nieuws

Tools om aan de slag te gaan met de nieuwe flexwet

Horeca

Op 1 juli 2015 veranderen de regels over (tijdelijke) arbeidscontracten. Om werkgevers te helpen wegwijs te worden in de nieuwe wetgeving heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hulpmiddelen ontwikkeld.

Tools om aan de slag te gaan met de nieuwe flexwet

In de nieuwe regels worden de mogelijkheden om lang op meerdere tijdelijke contracten te werken, beperkt. In maximaal 2 jaar mogen werkgever en werknemer maximaal 3 tijdelijke contracten afsluiten, daarna moet een volgend contract een vast contract zijn. Vanaf 1 juli verandert ook het ontslagrecht en bestaat er een transitievergoeding. Iedere werknemer die twee jaar of langer in dienst is en ontslagen wordt of waarvan een tijdelijk contract niet wordt verlengd, heeft recht op een transitievergoeding. Dit geldt ook voor uitzendkrachten.

Praktische factsheets en online tools
Om werkgevers en werknemers te helpen wegwijs te worden in de nieuwe wetgeving heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid praktische factsheets en een online rekentool ontwikkeld. 

 

 

Reageer op dit artikel