nieuws

KHN vernieuwt de Uniforme Voorwaarden Horeca

Horeca 3679

KHN heeft haar Uniforme Voorwaarden Horeca vernieuwd. De Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) zijn de standaard leveringsvoorwaarden die KHN voor alle horecaondernemers heeft gemaakt.

KHN vernieuwt de Uniforme Voorwaarden Horeca

De belangrijkste wijzigingen van de Uniforme Voorwaarden Horeca zijn: een nieuwe indeling, leesbaardere teksten en aansluiting van de incassoregeling bij de huidige wet.  Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: ‘In deze voorwaarden staat alles wat niet in een overeenkomst met gasten staat. Onder meer de aansprakelijkheid, de manier van betalen en annuleringsregelingen. Als horecaondernemers de UVH toepassen en er op de eigen website, in offertes en reserveringsmodules naar verwijst, weten gasten precies waar ze aan toe zijn. Zo worden de risico’s die horecaondernemers lopen, bijvoorbeeld bij ‘no show’ of schade, verkleind. Een goede zaak, vinden wij. Uiteraard is wel belangrijk dat gasten vooraf weten dat de UVH toepasselijk zijn. Zodat ze de inhoud kennen én met de voorwaarden akkoord kunnen gaan.’

Wijzigingen Uniforme Voorwaarden Horeca

De belangrijkste wijzigingen op een rij:· Leesbaardere en begrijpelijker tekstenhuurcontract
· Nieuwe indeling: eten-drinken-slapen
· Incassoregeling in de UVH voldoet aan de huidige wet
· De UVH zijn beschikbaar in vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Chinees.

UVH downloaden

KHN-leden kunnen de voorwaarden in het Nederlands, Engels, Duits en Chinees gratis downloaden of een hyperlink maken naar voorwaarden op de website van KHN.

 

Reageer op dit artikel