nieuws

Omzet horeca opnieuw omhoog

Horeca 594

De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal met 2,2 procent gestegen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Al ruim vijf jaar neemt de omzet van de horeca, bestaande uit logiesverstrekking en eet- en drinkgelegenheden, ieder kwartaal toe.

Omzet horeca opnieuw omhoog

Het volume, dus het aantal consumpties en/of overnachtingen, dikte met 1,7 procent aan. De omzet van eet- en drinkgelegenheden nam met 2,3 procent toe. Met 3,6 procent nam de omzet van fastfoodrestaurants het sterkst toe. Het is bovendien de grootste groei in anderhalf jaar, aldus het statistiekbureau. Ook cafés, restaurants, kantines en catering hebben meer omgezet dan een kwartaal eerder.

De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,9 procent. De omzet van hotels steeg met 2,1 procent. Het volume steeg met 0,5 procent. Vorig kwartaal daalde het volume van hotels nog met 0,3 procent.

cao horeca

Onderzoek millennials

In april en mei 2018 deed FTI Consulting namens CMS onderzoek onder eigenaren, exploitanten, investeerders en managers van hotels en restaurants in tien landen wereldwijd, naar het effect van de millennialgeneratie op hun sector. Hotels en restaurants schatten dat een derde van hun jaaromzet op dit moment toe te schrijven is aan de millennialgeneratie, zo blijkt dit onderzoek.  Millennials gaan gemiddeld vier keer per maand uit eten, dat is vaker dan dat zij eten laten bezorgen.

Reageer op dit artikel