Britten mogen voor de helft van het geld naar de horeca

Britten mogen voor de helft van het geld naar de horeca

Britten kunnen vanaf maandag 10 augustus voor de helft van de reguliere prijs buiten de deur eten en drinken om de horeca een steuntje in de rug te geven. De overheid legt de rest bij.

Net als in Nederland was de horeca maandenlang gesloten in het Verenigd Koninkrijk maandenlang gesloten. De actie geldt niet voor de consumptie van alcohol en er zit een maximum op van 10 pond (11 euro) per klant. De actie geldt tot eind van deze maand, op de maandag-, dinsdag-, en woensdagen. De overheid legt de andere helft van het bedrag bij. Naar verwachting kost dit de Britse regering een half miljard pond.

Zowel restaurants als cafés, bars en pubs kunnen meedoen. Meer dan 72.000 restaurants hebben zich aangemeld, heeft minister van Financiën Rishi Sunak gezegd.

btw-verlaging

Naast deze actie wordt de horeca geholpen met een btw-verlaging van 20 naar 5 procent voor de duur van zes maanden op eten, accommodaties en attracties. De Britste horeca moest ook maandenlang gedwongen de deuren sluiten, maar betaalde ondertussen wel de huur voor hun pand. Net als in Nederland heeft de horeca het daar zwaar vanwege de getroffen coronamaatregelen, waaronder social distancing.