Proost helpt horecaondernemers met werven personeel

Proost helpt horecaondernemers met werven personeel

Persoonality, onderdeel van Timing Holding, lanceert Proost. Dit is een gratis wervings- en selectieportaal, speciaal gemaakt voor alle horeca- en recreatiebedrijven die door de coronacrisis en de massale uitstroom van medewerkers met een personeelstekort worden geconfronteerd.

Er is nog veel onzekerheid rond de persconferentie van dinsdagavond 20 april, maar het moment dat de horeca mag heropenen komt dichterbij en daarmee de vraag naar personeel.

Gratis hulp bij de zoektocht naar personeel

Persoonality roept Proost in het leven om de horeca te ondersteunen in deze moeilijke tijd en ze weer te helpen aan goed personeel. De horeca kampt al jaren met een personeelstekort, en naar schatting zijn nog ruim 90.000 horecamedewerkers naar andere sectoren uitgestroomd door de coronacrisis.

Ondernemers kunnen hun vacatures gratis plaatsen en beheren op Proost, en de binnengekomen sollicitaties makkelijk en snel in behandeling nemen. Proost wordt versterkt door uitzendbureau Timing, dat haar landelijke netwerk inzet om vacatures extra onder de aandacht te brengen. Ook worden de vacatures kosteloos via andere vacaturesites verspreid.

Groot personeelstekort

Uit onderzoek van Persoonality blijkt dat ruim 90% van de horecaondernemers verwacht over onvoldoende personeel te kunnen beschikken wanneer zij weer open mogen. Laurens Meyer, een van de grootste horecaondernemers van Nederland met meer dan 40 zaken, ziet ook dat er een serieus probleem is ontstaan door de crisis: 'De huidige situatie is dramatisch. We hebben veel personeel moeten laten gaan. Als we nu opengaan, komen we 500 tot 700 man tekort. Het gaat een heel zware periode worden. Ik vind Proost een mooi initiatief. Alle hulp die we kunnen krijgen is van harte welkom.'

Zonder personeel geen gasten

Volgens Bob Weghorst, Directeur bij Persoonality, ontstaat er een gapend gat in de ’bemensing’ in de gehele horecabranche als er niet snel geschakeld wordt. 'Zonder voldoende gekwalificeerd personeel kunnen ondernemers na de lockdown alsnog hun gasten niet ontvangen. Met Proost willen we niet alleen onze eigen klanten, maar heel Horeca Nederland helpen en ontzorgen. Als je nu niet handelt als horecaondernemer, als je niet nu al op zoek gaat naar goed personeel, dan mis je alsnog de boot.'