Nederlandse Brouwers: horeca open met sluitingstijd in de avond

Nederlandse Brouwers: horeca open met sluitingstijd in de avond

Brancheorganisatie Nederlandse Brouwers roept het kabinet te kiezen voor een sluitingstijd in de avond. De horeca verdient een eerlijk kans, aldus de koepelorganisatie.

Directeur Nederlandse Brouwers Lucie Wigboldus: ‘We kunnen niet wachten tot het dinsdag is. Het is de hoogste tijd dat ook de horeca open gaat. De horecaondernemers verdienen het om weer te mogen ondernemen. Net zoals in de rest van Europa.’

‘De horecaondernemers moeten wel de mogelijkheid krijgen om te kunnen ondernemen. Dat betekent een sluitingstijd in de avond en niet al aan het eind van de middag', aldus Wigboldus. 'De nieuwe routekaart van KHN wijst de weg naar een veilige en verantwoorde opening van de horeca. Bij een te vroege sluitingstijd wordt te veel horecaondernemers die kans ontnomen. Wij roepen het kabinet op horecaondernemers die ruimte te geven die hun in staat stelt weer te gaan ondernemen.’

Nederlandse Brouwers: voorbereidingen gaan in weekend door

De bierbrouwers van Nederland zijn al druk bezig om alles te doen dat nodig is om de horeca zo snel mogelijk van bier te voorzien. Die voorbereidingen gaan dit weekend door. Direct na de persconferentie van dinsdagavond kunnen de bierwagens gaan rijden.

Het risico wordt daarbij volgens de organisatie genomen dat als het kabinet het aanstaande dinsdag toch niet aandurft, alles voor niets is geweest met alle kosten van dien. Maar de bierbrouwers zijn positief gestemd en willen er alles aan doen om te zorgen dat de horeca zo snel mogelijk alles in huis heeft om de Nederlanders weer te laten genieten van de vertrouwde gastvrijheid van de horeca. De bierbrouwers kunnen niet wachten.