nieuws

Stefan Dubbeling weg bij Palace Hotel

Hotel

Stefan Dubbeling is weg bij het Palace Hotel. Dubbeling vertrekt naar Curaçao, waar hij 1 maart aan de slag gaat als general manager van het Floris Suite hotel.

Stefan Dubbeling weg bij Palace Hotel

Dubbeling had drie jaar de leiding in het Palace Hotel. Hij vertrekt niet uit onvrede. ‘Er is hard gewerkt om het hotel een plek in de markt te geven en ik denk dat we daarin op de goede weg zijn. Vorig jaar is de omzet met 1 miljoen euro gestegen, van 5,5 naar 6,5 miljoen.’De taken van Dubbeling zijn overgenomen door Eugène de la Croix, met wie hij sinds augustus de duodirectie vormde. ‘Dat is het grote voordeel van een meerkoppige directie: als er iemand weg gaat, vullen de anderen het gat direct op.’

Avontuur

Dubbeling was na drie jaar zoals dat heet toe aan een nieuw avontuur. En wat is dan mooier dan een avontuur onder de tropenzon. ‘De Nederlandse Antillen kennen een heerlijk klimaat. Dat is mooi meegenomen, maar denk niet dat ik de hele dag aan het strand ga liggen. Er is werk genoeg in het hotel, ik ben nu al aan het broeden op allerlei plannen.’ Dubbeling – opgeleid aan het Hotelschool Maastricht en vorig jaar genomineerd voor de Hotello of the Year Award, gaat niet alleen naar Curaçao. Vriendin en drie kinderen verhuizen mee. De woning in Nederland staat sinds deze week te koop.

In de lift

Dubbeling maakt de move naar Curaçao op het moment dat het goed gaat met de hotels en het toerisme op het eiland. Vorig week maakte het Curaçaose toeristenbureau CTDB bekend dat de bezoekersaantallen het afgelopen jaar fors zijn gestegen. In 2005 bezochten alleen al 85.000 Nederlanders Curaçao, een toename van ruim 9 procent ten opzichte van 2004. Een flinke opsteker voor de hotelsector op het eiland. De hotellerie telde in 2006 in totaal 2,1 miljoen overnachtingen.

Des Bouvrie

Het Floris Suite Hotel – eigendom van het Nederlandse vastgoedbedrijf Grouwels – opende in 2001 de deuren als eerste design hotel op Curaçao. Het hotel in ingericht door ontwerper Jan des Bouvrie. Het hotel ligt aan de Piscaderabaai, aan de zuidwestrand van Willemstad. In de directe omgeving bevinden zich meer hotels, waaronder het Marriott en het Hilton (vroegere Caribbean Hotel). Het onder Nederlandse toeristen bekende strandrestaurant Hook’s Hut is op loopafstand.

Reageer op dit artikel