nieuws

Japanners spenderen meest aan hotelovernachting

Hotel

Japanners geven het meest uit aan hotelovernachtingen in het buitenland. Ze spendeerden 127 euro per nacht. Nederlandse reizigers zijn opvallend zuiniger met 101 euro per nacht. De Zwitsers zijn ook gul in hun budget voor hotelovernachtingen met 125 euro per nacht.

Japanners spenderen meest aan hotelovernachting

De Nederlanders spenderen met 101 euro per nacht voor een hotel in het buitenland net zo veel als de Duitsers en de Finnen. Alleen Mexicanen betaalden met een gemiddeld bedrag van €84 per overnachting minder in het buitenland.

Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. De cijfers hebben betrekking op de eerste helft van 2011.

Noorwegen en Zwitserland

In het eigen land geven Zwitsers met gemiddeld 157 euro per nacht veruit het meest uit aan hotelovernachtingen. De Noren volgen op enige afstand met gemiddeld 137 euro per nacht. Ongetwijfeld heeft dit te maken met de hoge prijs die per hotelkamer betaald moet worden. Deze ligt in Zwitserland op 151 euro per nacht en in Noorwegen op 116 euro per nacht.

Nederlanders geven hier gemiddeld 97 euro uit per hotelovernachting, dat is 4 euro minder dan in het buitenland.

Reageer op dit artikel