nieuws

The Manor Hotel officieel geopend

Hotel

The Manor Hotel van de Hampshire hotelgroep is officieel geopend. Gasten werden door verklede zusters ontvangen – het hotel zit in het pand van het voormalig burgerziekenhuis – en hotelnomade Vincent van Dijk las voor uit eigen werk over zijn verblijf in het hotel.

The Manor Hotel officieel geopend

Het officieel geopende viersterrenhotel in een monumentaal pand aan de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost is voorzien van luxe interieur met een Amsterdamse tintje. In het hotel staat de beleving van de stad centraal. Het pand, dat voorheen dienst deed als Burgerziekenhuis en later als Stadsdeelkantoor, is onderdeel van Amsterdamse historie. Deze geschiedenis is op speelse wijze in het interieur doorvertaald.

Het hotel zet in op samenwerking met lokale partners. Zo is een aantal minibars gevuld met Amsterdams bier van Brouwerij ’t IJ en krijgen hotelgasten gratis toegang tot Het Tassenmuseum.

Het Italiaanse restaurant Enoteca is ingericht als een trattoria. Naast traditionele Italiaanse streekgerechten, kunnen gasten er 25 verschillende wijnen per glas bestellen. Johannes van Dam gaf onlangs zijn oordeel over Enoteca: een acht plus.

Klik hier voor een fotoreportage van het Manor Hotel en hier voor de beelden van Enoteca.

Reageer op dit artikel